Wednesday, April 28, 2010

Meja Siapa Nie....

Meja sapa yang bersepah nie.... tak kemas langsung...... Alamak kutuk meja sendirilah pula.... Ada kipas kecil sebab pejabat selalu sangat aircondnya panas.... jadi kipas kecil itulah penyelamat diriku dari kepanasan.... kat sebelah pun nampaknya bersepah juga....
Macam nielah meja bila dekat hujung semester...... semua tugasan...kuiz....ujian...report... nak kena tanda... semuanya nak letak atas meja..... bukannya malas nak tanda awal tapi ada kerja sampingan yang perlu dibuat... bukannya mengajar je..... lagi2 pun pada mulanya ada pelajar 36 orang tapi tiba2 bulan lepas ada pensyarah accident jadi kena ambil alih kelas beliau... tambahlah lagi 43 orang pelajar.... dah jadi 79 orang nie.... jenuh nak menanda kertas.... tu yang kertas bertimbun atas meja.... Kuiz dan ujian selalunya terus tanda bila dapat.... yang lambat sikit nak tanda tugasan dan report.... tulah nak bagi soalan banyak sangat lepas itu letihlah nak menanda....
Yang dalam kotak nie tugasan dan report yang belum ditanda.... jawabnya kena part time kat rumahlah..... membebellah suamiku..... kat pantai timur cuti 3 hari minggu nie.... rasanya2 boleh siap tu.... itulah sapa suruh simpan kerja last minute.... kan dah bertimbun.... nak timbang kati tak boleh.... kena jujur nanti gaji tak berkat....
Kuatkan azam....... boleh siap nie.......

2 comments:

  1. Nak tanya kt mana boleh dapat kipas kecil tu ye....

    ReplyDelete